І Н С Т Р У К Ц І Я
щодо запобігання занесенню та поширенню захворюваності
на коронавірусну хворобу COVID-19 серед працівників підприємства
І. Прибувши на територію підприємства,
перебувати на вулиці та виконати
наступні заходи:
1. Уникати рукопожаття, утримувати відстань до колег не менше 2м.
2. Виконати
вимірювання температури тіла.
3. В
разі наявності температури тіла вище 36,9 град С включно перебувати з-зовні адміністративних та
виробничих будівель підприємства на відкритій
території до розпорядження керівника підприємства..
4. В
разі наявності температури тіла нижче 36,8 град С включно протерти дезінфікуючим
розчином поверхні свого одягу, сумок,
які під час прямування до місця роботи мали (могли мати) контакт з сидіннями, поручнями,
іншими конструкціями салонів громадських транспортних засобів та зі
сторонніми людьми.
5. Не
заходячи, по-можливості, в середину будівель підприємства, направитися до
приміщення, в якому розміщено рукомийник з системою водопровідної мережі та де вимити руки з милом на протязі не менше 20 секунд
під проточною водою.
6. Увійти
до будівлі підприємства, витерши підошви взуття об ганчірку, змочену дезінфікуючим
розчином.
ІІ. Під час роботи на території підприємства виконувати наступні заходи:
1.
Не покидати межі підприємства до закінчення робочого дня ( зміни).
2.
Не допускати на територію підприємства сторонніх осіб, включаючи
рідних, знайомих та колег, які не
перебувають на робочій зміні без виконання заходів Розділу І даної Інструкції.
3.
Мати свій особистий туалетний папір.
4.
Мити руки регулярно з милом на протязі не
менше 20 секунд під проточною водою.
5.
Вживати тільки термічно оброблену їжу.
6.
Мити регулярно підлогу та дверні
ручки службових приміщень та зовнішніх дверей будівель дезінфікуючим розчином відповідно до затвердженого погодинного графіка.
7.
Відкривати регулярно вікна приміщень з метою провітрювання відповідно до затвердженого
погодинного графіка.
8.
Після проведення санітарних заходів в середині службових приміщень вимити
руки з милом на протязі не менше 20 секунд під проточною водою.
ІІІ. Під час виконання завдань в робочий час за межами підприємства
1.
Мінімізувати особистий контакт з громадянами, уникаючи скупчень громадян.
2.
Не допускати спілкування з громадянами на відстані менше 2м.
3.
Мінімізувати тактильний контакт з людьми, речами та матеріалами.
4.
Після повернення до підприємства виконати заходи Розділу І даної
Інструкції.
ІV. Рекомендації поводження в умовах карантину поза межами
підприємства.
1. При наявності
температури тіла вище 37 град С негайно звернутися в телефонному режимі до
сімейного лікаря, а в разі його відсутності - до медичних установ за місцем
проживання.
2. Не
торкатися руками свого обличчя, носа, очей.
3. При
порізах поверхонь шкіри на відкритих місцях рук, ніг, обличчя: використовувати медичний
клей.
4.
Регулярно проводити вологе прибирання помешкання та протирання ручок внутрішніх
та зовнішніх дверей.
5. Регулярно
проводити провітрювання приміщень, в яких перебувають люди.
6. Мити
регулярно руки з милом на протязі20 секунд під
проточною водою.
7. Без
потреби не виходити за межі своїх помешкань.
8.
Уникати місць з масовим перебуванням людей.
9.
Здійснювати планування своїх маршрутів пересування з метою уникнення великих
скупчень людей, зокрема планування часу доби для здійснення пересування,
уникаючи часів «пік».
10.Уникати
використання громадського транспорту.
11. Не
торкатися без нагальної потреби поручнів та дверних ручок в будівлях та
транспортних засобах.
12 Уникати контактів з особами, які хворі на ГРВІ чи застуду.
13.
Уникати спілкування зі сторонніми
людьми, навіть з тими, яким Ви цілком довіряєте, на відстані менше 2 м.
14.
Чоловікам не використовувати інтенсивне
механічне гоління з метою уникнення порізів поверхні обличчя.
15.
Постійно пам’ятати: носій інфекції може
сам не знати про свій стан та почуватися цілком здоровим до 14 діб з моменту
зараження.
Немає коментарів:
Дописати коментар