пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

Розпочав роботу обласний опорний заклад освіти з проблеми: «Виховання патріотичних почуттів засобами образотворчого мистецтва на уроках та в позашкільний час»


З 22 листопада 2016 року розпочав роботу обласний опорний заклад освіти з проблеми: «Виховання патріотичних почуттів засобами образотворчого мистецтва на уроках та в позашкільний час» на базі Фастівської школи народної майстерності.


Із початком роботи ООЗО привітали слухачів:
 Хмельницька Тетяна Вікторівна, завідуюча міського методичного кабінету виконавчого комітету Фастівської міської ради.
Власова Валерія Гаврилівна,  методист відділу методики викладання предметів художньо-естетичного циклу КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти».
Древецький Анатолій Анатолійович, директор Фастівської школи народної майстерності, член Національної Спілки художників України, член Національної спілки краєзнавців України, скульптор, почесний громадянин міста Фастова, голова громадського комітету „Пошук” ім. М.Глухенького, лауреат літературно-мистецької премії Фастівщини ім. Володимира Косовського, член ради при Київській обласній держадміністрації мистецької премії ім. Івана Сошенка, педагогічне звання „Вчитель-методист”.
Зуєнко Оксана Володимирівна, заступник директора з навчально-виховної роботи ФШНМ, педагогічне звання „Старший вчитель” презентувала концепцію роботи ФШНМ. Із метою вивчення потреб, запитів та побажань слухачів було проведено вхідне анкетування.
Жовнір Вадим Миколайович, вчитель краєзнавства та англійської мови класу «Крок в Європу» ФШНМ провів екскурсію по закладу, висвітлив роботу в проектах, в яких брали участь вчителі та учні даного закладу, як результат презентував  панно «Крок в Європу. Братаймося.» та рукотворну книгу «Країни ЄС». Учасники ООЗО оглянули експозицію міської виставки-конкурсу «Юний художник».
Пількевич Оксана Миколаївна, методист ФШНМ, педагогічне звання „Старший вчитель” висвітлила концептуальні засади діяльності ООЗО. Ознайомила з метою і завданнями, функціями та принципами діяльності, з планом роботи занять ООЗО на 2016-2017 н.р.
Фльока Жанна Станіславівна, методист ФШНМ, педагогічне звання „Старший вчитель” виступила з доповіддю «Сучасні вимоги до впровадження патріотичного виховання засобами образотворчого мистецтва у навчальний процес», ознайомила з літературою щодо проблематики.
Зі слухачами були проведені майстер-класи, де вивчались символи та культурна спадщина українського народу, що є складовою патріотичного виховання:
· майстер-клас з килимарства на тему «Дерево Життя»
Провела Кучерява Наталія Василівна, вчитель декоративно-прикладного мистецтва майстерень килимарства та комплексного навчання ФШНМ, кваліфікаційна категорія «спеціаліст І категорії».
· майстер-клас з лозоплетіння на тему «Ярило»
Провів Витвицький Михайло Михайлович, вчитель декоративно-прикладного мистецтва майстерні різьблення ФШНМ, педагогічне звання „Старший вчитель.
· майстер-клас з бісеронанизування на тему «Калина»
Провела Гуртова Олена Іллівна, вчитель декоративно-прикладного мистецтва майстерень бісеронанизування та народної ляльки ФШНМ, майстер бісеронанизування, атестований в НСМНМУ, кваліфікаційна категорія «спеціаліст І категорії».
Слухачі ООЗО виготовили чудові вироби декоративно-прикладного мистецтва – брошку «Калина» з бісеру, підставку під посуд чи заготовку для декоративної композиції з лози, килимовий гобелен «Дерево життя». Всі вироби педагоги мали змогу забрати з собою у свої навчальні заклади разом з розробками майстер-класів за темою, щоб використовувати у своїй роботі з учнями.
По закінченню майстер-класів було проведено вихідне анкетування, також слухачі отримали домашнє завдання. На круглому столі відбулось підбиття підсумків семінару.
Учасники семінару відвідали експозицію виставки вчителя ФШНМ Гоптаревої Т.М. (педагогічне звання «Старший вчитель») та її учнів на тему: «Творчість, що квітне» у Міському палаці культури. Автор провела екскурсію, розповіла про різні техніки виконання робіт та як їх використовувати у роботі з дітьми.

Слухачам було запропоноване творче домашнє завдання: Написати розгорнутий конспект уроку ДПМ (на вибір) з теми «Виховання патріотичних почуттів  засобами образотворчого мистецтва».

Немає коментарів:

Дописати коментар