четвер, 15 серпня 2024 р.

 

Дослідницький проєкт Денисенко Валерії Олександрівни, вихованки класу МАН Фастівської школи народної майстерності, під керівництвом наукового керівника Божко Інни Григорівни, учителя класу МАН Фастівської школи народної майстерності  присвячений відгомону героїчного образу Ахілла, його культу в жителів Північного Причорномор’я, зокрема на острові Зміїному.

Актуальність теми дослідження доводиться через паралель із сучасністю, адже під час недавніх подій російсько-української війни острів Зміїний  став символом української незламності,  символом незалежності України.

У роботі проаналізовано образи Ахілла та острова Зміїного в релігійному та суспільному контексті, розкрито значення їх символіки під час російсько-української війни.

У дослідженні доведено, чому образ Ахілла інтерпретується в наші часи як прадавній бог, цар і герой. Укладено таблиці «Символізм острова Зміїний» і «Символіка образу Ахілла», у яких систематизовано та класифіковано символіку досліджуваних образів через призму: Образ – Інтерпретація – Символ.

Дослідження доводить, що розкриття значень символіки Ахілла та острова Зміїний в релігійному та суспільному контексті може допомогти в розумінні вірувань жителів Північного Причорномор’я та подій, що відбуваються в сучасній історії України. Ці образи служать як нагадування про важливість об’єднання та взаємної підтримки в часи війни, збереження національної спадщини та суверенітету нашої Батьківщини.


Немає коментарів:

Дописати коментар