четвер, 16 лютого 2023 р.

Свято Стрітення в нашій школі

 



15 лютого українці відзначають одне із 12 найголовніших церковних свят року – Стрітення Господнє. Назва Стрітення у старослов’янській мові означає «зустріч» або ж «радість». І отримало воно таку назву через те, що у цей день Ісус Христос зустрівся з праведником Симонеоном і пророчицею Анною. Саме вони впізнали у малюкові нового Месію.


Стрітення символізує не тільки зустріч Старого і Нового Завітів та явлення немовляти Ісуса світові. У народному побуті цей день здавна вважався зустріччю Зими із Весною. Святкування Стрітення в Україні походить ще з дохристиянських часів. Його тоді також назвали Стрічення, Стріщення, Громниці або Зимобор.


16 лютого 2023 року в Фастівській школі народної майстерності відбулося  шкільне свято Стрітення. Учні та батьки мали можливість долучитись до джерел знань про свято Стрітення, переглянути презентацію, відеоролик та взяти участь у акції «Жайворонки перемоги». Також учні отримали грамоти за перемогу в конкурсах та солодкі подарунки.



Була запалена стрітенська свічечка «громничка», яка за народними повір’ями має оберегову силу – захищає від зла.

Ой, грімнице-свічечко! Святая водичечко!
Від біди оберігай наш майбутній урожай,

Нашу родину, славну Україну!
Дай здоров’я воїнам усім та достатку в кожен дім!




Учасники принесли печиво у вигляді стрітенських жайворонків та інші смаколики, які були передані нашим захисникам через волонтерський рух «Незламні». Дякуємо пані Юліані – голові волонтерського руху за дитячі соки, які подарували дітям на радість.


Учні, вчителі та батьки передали для наших воїнів через волонтерський рух солодке печиво-жайворонки, цукерки, в'язані шкарпетки, мед та варення, окопні свічки, продуктові торбинки із смаколиками, в які входять сухофрукти, фіточай, горіхи, печиво, цукати, а також дитячі малюночки, лялечки-мотанки та ангелочки.


Ми віримо, що Весна принесе нам перемогу! 

Дякуємо усім, хто долучився до свята!

Немає коментарів:

Дописати коментар