понеділок, 6 червня 2022 р.

Міська педстудія Гуртової О.І. та Кучерявої Н.В.

 3 червня 2022 року на базі Фастівської школи народної майстерності продовжила роботу педагогічна студія  Фастівської МТГ Кучерявої Наталії Василівни та Гуртової Олени Іллівни, вчителів декоративно-прикладного мистецтва, для  педагогічних працівників закладів дошкільної освіти на тему: «Збереження національно-культурної спадщини засобами народного мистецтва в сучасному просторі дошкільної освіти (на прикладі народної ляльки та килимарства)»



Останнє заняття на тему «Вивчення теоретичних та практичних основ виготовлення художніх виробів з килимарства та народної ляльки. Узагальнення та систематизація передового досвіду з опрацьованих видів декоративно-ужиткового мистецтва» пройшло в режимі онлайн.

Із початком роботи педстудії привітала гуртова Олена Іллівна, керівник педстудії, провела робочу майстерню – воркшоп «Ми знаємо»: огляд домашнього завдання  з демонстрацією презентації по творчим роботам, обговорення використання набутих знань в практичній діяльності, провела огляд зразків народних ляльок та килимів.

Кучерява Наталія Василівна, вчитель декоративно-прикладного мистецтва майстерні килимарства та класу комплексного навчання, кваліфікаційна категорія «спеціаліст вищої категорії» провела заняття з килимарства на тему: «Процес виготовлення на ткацьких рамах різнокольорових смуг». В теоретичній частині ознайомила слухачів з приладами та матеріалами,  що використовуються в ткацькій майстерні, також познайомила з відомими народними майстрами України з демонстрацією презентації. А на практичній частині слухачі навчилися виготовляти килимок-доріжку.

Гуртова Олена Іллівна, вчитель декоративно-прикладного мистецтва майстерень народної ляльки та бісеронанизування, кваліфікаційна категорія «спеціаліст вищої категорії», атестована на майстра бісеронанизування в НСНМУ, провела заняття з народної ляльки на тему: «Виготовлення ігрової ляльки-мотанки «Купала»,  «Дзвіночок»,  «Хороводниця». Обрядова лялька в житті українського народу». В теоретичній частині ознайомила слухачів із значенням ігрової ляльки у формуванні та розвитку дитини,  обрядовим значеням в побуті. А на практичній частині слухачі навчилися виготовляти ігрову  та обрядову ляльку-мотанку.

По закінченню було проведено обговорення поданого матеріалу та ознайомлення з домашнім завданням.

Керівники педстудії по завершенню побажали перемоги для України та мирного неба для усіх наших дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар