пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Всеукраїнський День Вишиванки у Фастові

18 травня 2017 року країна відзначала Всеукраїнський день Вишиванки. Відзначали його і фастівчани.

Фастівська Школа народної майстерності  організувала та провела в рамках святкування дня Вишиванки художньої акції «Рушник об’єднує Україну».  За задумом проекту вчителі та учні загальноосвітніх шкіл та позашкільних закладів міста малювали великий 10-ти метровий рушник з вишиванковими візерунками.


Довгий рушник був поділений на сегменти, які представники шкіл заповнили орнаментами, притаманними різним регіонам України.

Рушник створювався на площі Перемоги під час виступів дитячих колективів, флешмобу "Вишиванковий ланцюг", учні та вчителі завзято малювали на рушнику регіональні  узори вишивки.

В кінці свята діти винесли готовий 10-тиметровий мальований вишиванковими візерунками рушник на огляд всім присутнім та представники кожного закладу, що взяли участь у акції «Рушник об’єднує Україну», розповів про регіональні  особливості  зображеного ними на рушнику візерунка: про регіональні кольори, семантику, походження візерунків.


Вишиванковий 10-тиметровий рушник став продовженням акції "Найбільша писанка в маленькому місті", про яку ми писали раніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар