вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Європейський тиждень місцевої демократії

В рамках відзначення в місті Європейського тижня місцевої демократії 13 жовтня голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, член офісу Світлана Грищенко, радник посольства Польщі Іоанна Юревич відвідали Фастівську школу народної майстерності.
Почесні гості оглянули експозиції школи «Панно «Мистецтво об’єднує світ» та «Рукотворна книга «Країни Євросоюзу» - успішно реалізовані вихованцями проекти, ознайомилися із мистецькими напрямками, які вивчаються в школі. Варто зазначити, що при створенні панно головною ідею було показати єднання України з країнами Європи, використовуючи при цьому різноманітні техніки народного мистецтва – килимарство, лялькарство, петриківський розпис тощо. Книга ж в собі, окрім мистецького, несе ще й навчальний елемент. В ній коротко описано історію та особливості більшості країн Ради Європи та Євросоюзу.
Гості також дізналися, що цього року в школі ще й реалізовується експериментальний проект, клас  «Крок у Європу», де старшокласникам  на практичних прикладах ілюструють зв'язок України з народами Європи через призму культури та мистецтва.  А на завершення огляду експозиції Анатолій Древецький, директор Школи народної майстерності, подарував почесним гостям витвори учнів школи, зроблені в особливій техніці, притаманній Київському регіону. 

http://fastiv-rada.gov.ua/node/8761

Немає коментарів:

Дописати коментар