вівторок, 18 квітня 2017 р.

продовжив свою роботу Обласний опорний заклад освіти...

18.04.2017 року на базі Фастівської школи народної майстерності продовжив свою роботу Обласний опорний заклад освіти з проблеми: «Виховання патріотичних почуттів засобами образотворчого мистецтва  в умовах загальноосвітнього та позашкільного  навчальних закладів» на тему «Організаційно-педагогічні умови виховання національно свідомої особистості засобами декоративного мистецтва»
Із початком роботи ООЗО привітали слухачів:


 Назаренко Юлія Павлівна,  начальник відділу по роботі з дошкільними та позашкільними закладами управління освіти Фастівської міської ради.

Древецький Анатолій Анатолійович, директор Фастівської школи народної майстерності, член Національної Спілки художників України, член Національної спілки краєзнавців України, скульптор, почесний громадянин міста Фастова, голова громадського комітету „Пошук” ім. М.Глухенького, лауреат літературно-мистецької премії Фастівщини ім. Володимира Косовського, член ради при Київській обласній держадміністрації мистецької премії ім. Івана Сошенка, педагогічне звання „Вчитель-методист”.
Анаталій Анатолійович ознайомив слухачів ООЗО з експозицією міської виставки «Тарасовими стежками» та шкільної виставки «Великодня 2017». Приємно вразив своїм співом заслужений діяч мистецтв України кобзар Микола Литвин. Слухачі з задоволенням прослухали пісні в його виконанні.



Була проведена екскурсія до Фастівського державного краєзнавчого музею на виставку творів художника, різьбяра Василя Гелетко та екскурсія до костелу Св. Мартина «Великодня писанка на площі біля храму» директором школи Древецьким А.А.

Зуєнко Оксана Володимирівна, заступник директора з навчально-виховної роботи ФШНМ, презентувала проект «Найбільша писанка в маленькому місті».

Жовнір Вадим Миколайович, вчитель англійської мови та краєзнавства класу «Крок до Європи» презентував фільм та провів лекцію «Відродження народних традицій та їх використання в навчально-виховному процесі школи

Зі слухачами були проведені майстер-класи по писанкарству на тему «Традиційна писанка» вчителями Павленко Н.С., майстром писанккарства, Пількевич О.М., Жовнір О.О.



По закінченню майстер-класів проведено презентацію та захист домашнього завдання слухачами ООЗО, проведено підбиття підсумків семінару. Зуєнко О.В., заступник директора з навчально-виховної роботи, ознайомила з творчим завданням, запропонувала написати розгорнутий сценарій виховного заходу по відродженню народних традицій та їх використання в навчально-виховному процесі навчального закладу.

Слухачі залишили відгуки про роботу ООЗО:

Приємно і з користю проведений час! І вже не вперше! Ми втретє відвідуємо гостинний заклад, що вражає своєю неординарністю та самобутністю. Велика вдячність педагогам та майстрам школи за багатогранну працю! В процесі семінару ми отримали багато приємних вражень та корисної інформації, доторкнулись до історичних витоків виникнення мистецтва писанкарства. Щиро вдячні майстру майстерні писанкарства Павленко Н.С. та вчителям школи Пількевич О.М. та Жовнір О.О. за чудовий майстер-клас.
Вчителі образотворчого мистецтва м. Фастова: Третяк Л.А. та Шеремета О.Й.

На семінарі демонстрували свої майстер-класи найкращі вчителі Фастівської школи народної майстерності. Їхнє педагогічне мистецтво, методичний почерк заслуговує на увагу і повагу.
        Семінар пройшов  у дружній обстановці. Квітуча і щедра Фастівщина вразила  творчими , натхненними і мудрими педагогами. Семінар був запланований з відвідуванням Фастівського краєзнавчого музею( огляд виставки  творів  художника, різьбяра Василя Гелетко ) та  костелу Св. Мартина  з переглядом виставки традиційних писанок «Великодня писанка на площі біля храму». Така неординарна форма проведення семінару сприяє більш ефективному і емоційному сприйняттю слухачами.

Керівник гуртка КЗ ФМР «Фастівський центр позашкільної роботи» Кудрявцева О.Є.

Немає коментарів:

Дописати коментар